16 Ocak 2015 Cuma

Pleksi Lazer Kesim

Pleksiglass olarak da adlandırılan pleksi malzemesinin bilindiği gibi en kaliteli şekilde kesilmesini ve şekillendirilmesini sağlayan yöntem lazer kesim yöntemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bıçakla kesim ya da yatar tezgâh kesimi gibi uygulamalarda hata payı oldukça yüksek olabildiğinden lazer kesim en iyi yol olmaktadır.

Lazer teknolojisi kullanılarak daha seri ve hızlı bir şekilde kesim ve şekillendirme işlemlerinin yapılabiliyor olması pleksi lazer kesim uygulamalarının ve doğal olarak makinelerinin daha çok tercih edilmesini sağlamaktadır. Bu makinelerle yapabilecekleriniz oldukça dekoratif olmakla birlikte kullanışlı olmaktadır. Bu makineler ile yapabilecekleriniz arasında harf kesimi, tarama işlemleri, isimlik yazdırma, model ve maket uygulamaları için milimetrelik kesimler yapabilme, dekoratif pleksiglass ayna kesimleri gibi işlemler bulunmaktadır. Bunların yanı sıra led tabelacılar için bu malzemeden üretilmiş olan levhaların led yerlerinin delinmesi, kaşe yapımı, plâket yapımı gibi çeşitli ürünlerin uygulamalarında pleksilazer kesim makinelerinin kullanılması mümkün olmaktadır. Hata payının sıfıra yakın olması kesimlerin daha kolay ve hızlı bir şekilde yapılabilmesine olanak tanıdığından ötürü plastik cam da denilen bu malzemenin kesimi ve diğer uygulamalarında lazer kesim makinelerinin kullanılması daha uygun olmaktadır.

Uygulama yapılacak olan plastik cam levhanın daha uygun şekillerde kullanılması, verimliliğin artması ve el ile yapılacak işlemlere göre daha hızlı bir şekilde işlemlerin tamamlanabilecek olmasından ötürü en zor kesimleri bile rahatlıkla yapabilmenize olanak sağlayan pleksi lazer kesim makinelerini tercih etmeniz yerinde olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder