16 Ocak 2015 Cuma

PLEKSİ İLE LAZER KESİMİN DETAYLARI

Bilindiği üzere tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en kullanışlı malzemelerden biri olarak karşımıza pleksi levhalar çıkmaktadır. Pek çok alanda kullanılabiliyor olmaları plastik cam da denilen bu malzemenin daha fazla talep almasına olanak sağlamaktadır. 

Pleksi lazer kesim makineleri ile çeşitli şekillerde kesilebilen ve dekoratif çözümler haline gelebilen bu plastik cam levhalar sayesinde çeşitli ürünlerin teşhir edileceği stantların üretilmesi, masaüstüne koyduğunuz isimliklerin yapılması, dilek ve şikâyet kutusu üretimi gibi çeşitli ürünlerin rahatlıkla üretilebilmesi mümkün olmaktadır. Pek, başka bir kesim şekli ile bunun yapılabilmesi mümkün olmaz mı? Elbette pleksi levhaların bıçak ve yatay tezgâh gibi farklı uygulama türleri ile kesilebilmesi ve şekillendirilmesi mümkün olmaktadır. Ancak bu durum size hem zaman kaybettirici olabilmektedir hem de uygulamada yanlışlıkların daha fazla yaşanması söz konusu olabilmektedir. Pleksi lazer kesim söz konusu olduğunda ise hata payı neredeyse sıfırdır. Kullanılan plastik cam malzemeden daha fazla ürün elde edebilmeniz mümkün olmaktadır. Bu kesim makinelerin sağladığı yararlardan biri de milimetrik kesimlerin sorunsuz bir şekilde yapılabiliyor olmasıdır. 

Pleksi lazer kesim makineleri ile elde edebileceğiniz avantajların başında elbette istediğiniz ürünlerin daha hızlı elinize geçmesi bulunmaktadır. Bu kesimlerde seri üretimlerin yapılabiliyor olması ihtiyaç duyduğunuz ürünlere daha çabuk ulaşabilmenize olanak sağlayacaktır. Bununla birlikte maketler ve modellemeler gibi parçaların birbirleri ile birebir uyumlu olması gereken işleriniz için de en uygun çözüm olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder